Acasă » Petrol și Gaze » Banca Mondială oferă consultanţă României în elaborarea strategiei pentru hidrogen

Banca Mondială oferă consultanţă României în elaborarea strategiei pentru hidrogen

13 mai 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Banca Mondială ne va ajuta cu un set de materiale în privinţa reglementărilor tehnice în ceea ce priveşte hidrogenul, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, într-o dezbatere de specialitate.

„Pe partea de reglementări tehnice legate de hidrogen, săptămâna trecută am avut o primă şedinţă. Avem consultanţă de la Banca Mondială şi se pare că ne vor ajuta cu un set de materiale în privinţa reglementărilor tehnice în ceea ce priveşte hidrogenul. Vorbim despre reţele, pregătirea reţelelor de gaze pentru injectarea de hidrogen ş.a.m.d. Pe partea de licenţe, cred că deja de anul trecut a fost modificată reglementarea care se referă la emiterea licenţelor. Din acest punct de vedere nu cred că avem o problemă, dar categoric este o provocare mult mai mare să avem reglementări tehnice pentru a ne pregăti să folosim şi să producem hidrogen, să-l injectăm în reţele. Am convingerea că şi această colaborare cu Banca Mondială, care finanţează o consultanţă pe acest subiect, ne va ajuta foarte, foarte mult”, a spus Nagy-Bege, potrivit Agerpres.

Totodată, oficialul ANRE şi-a exprimat convingerea că se vor vedea progrese anul acesta.

„Sunt convins că, în cursul acestui an, vom avea progrese. În momentul în care anumite documente vor ajunge într-un stadiu în care putem să începem dezbateri publice, cu siguranţă ele vor fi postate şi vor fi invitaţi absolut toţi cei interesaţi să contribuie la aceste reglementări”, a susţinut el.

Luna trecută, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Constantin Ştefan, anunţa într-o conferinţă de specialitate că ministerul de resort a iniţiat demersurile pentru elaborarea strategiei naţionale privind producerea energiei din hidrogen, în contextul în care România se confruntă cu o criză energetică şi cu criza provocată de războiul din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *