Acasă » Regenerabile » Axpo va dezvolta în România două parcuri eoliene însumând 250 MW

Axpo va dezvolta în România două parcuri eoliene însumând 250 MW

28 iunie 2022
Eolian
energynomics

Într-o nouă etapă de extindere a activităților sale în segmentul energiei eoliene, Axpo a anunțat că are în faza de planificare două parcuri eoliene cu un total de 38 de turbine în România. În total, Axpo are în dezvoltare parcuri eoliene cu o capacitate instalată de 3,5 GW. Axpo continuă să aducă o contribuție substanțială la extinderea producției de energie verde în Europa și în Elveția, unde este cel mai mare producător de electricitate din surse regenerabile.

Cele două parcuri eoliene din România vor avea împreună 38 de turbine eoliene și o capacitate de aproximativ 250 MW. Construcția este de așteptat să înceapă la sfârșitul anului 2023 în amplasamente situate la aproximativ 100 km nord-est și la 200 km est de București. Instalațiile vor produce 750 GWh de energie electrică pe an – echivalentul consumului de energie a aproximativ 375.000 de gospodării din România. Axpo va lucra îndeaproape cu partenerul local Aquarius Energy Developments pentru a finaliza acest proiect.

Aquarius Energy Developments a fost înființată în iulie 2021 de către trei profesioniști cu o vastă experiență în dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă în România și cu peste 20 de ani de experiență în zona de dezvoltare din România. Misiunea companiei este să identifice și selecteze proiecte eoliene și solare onshore profitabile, să le actualizeze din punct de vedere tehnic și să administreze prezentarea și marketingul către investitorii internaționali. Echipa din spatele lui Aquarius a ajuns la un portofoliu de circa 2 GW de lucrări aflate în dezvoltare și vânzare până în prezent.

Extinderea energiei eoliene în România va crea locuri de muncă de-a lungul întregului lanț valoric al dezvoltării proiectelor, de la achiziția de teren până la punerea în funcțiune a centralei și managementul operațional.

Axpo urmărește o strategie de nișă îndreptată în primul rând către piețele care nu sunt încă în centrul atenției marilor dezvoltatori de energie eoliană. România îndeplinește cele mai multe criterii cheie în evaluarea noilor piețe: cerere puternică pentru capacități suplimentară de energie regenerabilă, grad de acceptanță ridicată în plan local a energiilor regenerabile, o piață de dimensiuni medii, condiții bune de vânt și puține restricții în procesul de planificare.

„Asemenea principalelor piețe din Germania și Franța pe care avem succes de mulți ani, România deține un potențial enorm pentru dezvoltarea parcurilor eoliene”, a comentat Iulian Alexe, responsabil cu afacerile eoliene ale Axpo în România. „Colaborăm îndeaproape cu colegii noștri din Axpo, care oferă clienților soluții energetice personalizate din 2003 și suntem încrezători că putem combina această experiență cu expertiza în implementarea proiectelor Grupului Axpo pentru a crește afacerea în România.”

Lider al pieței eoliene din Franța, Axpo, prin subsidiara sa Volkswind, a dezvoltat peste 80 de parcuri eoliene în Germania și Franța, cu o capacitate instalată de peste 1.350 MW. În Franța, Axpo este deja una dintre companiile lider în dezvoltarea și construcția de centrale eoliene.

Pe lângă implicarea sa în construcția de instalații și în producția de energie, Axpo este, de asemenea, un lider la nivel european în comercializarea de energii regenerabile. În total, Axpo comercializează în numele clienților săi aproximativ 19.700 de megawați de energie solară și eoliană. Prin utilizarea unor contracte de achiziție de energie pe termen lung (PPA) inovatoare, Axpo a reușit să asigure o dezvoltare amplă și durabilă a energiilor regenerabile, sprijinind numeroși clienți corporativi din aproximativ 40 de piețe pentru a obține emisii de CO2 mai mici.

 

Despre Axpo

În calitate de cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveția și lider internațional în comerțul cu energie și comercializarea energiei solare și eoliene, Axpo combină experiența și expertiza a peste 5.000 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.