Acasă » Petrol și Gaze » Autoritatea pentru Concurență din Polonia inițiază un nou proces împotriva Gazprom

Autoritatea pentru Concurență din Polonia inițiază un nou proces împotriva Gazprom

Energynomics

Autoritatea pentru Concurență din Polonia, UOKiK, a declarat, miercuri, că a demarat noi proceduri împotriva Gazprom și ar putea amenda compania rusă aproximativ 50 de milioane de euro.

Autoritatea a declarat că Gazprom nu a cooperat în investigația sa antimonopol, nereușind să furnizeze informații legate de conducta de gaz Nord Stream 2, relatează Kallanish Energy.

„Reglementările sunt clare și la fel pentru toată lumea, dar Gazprom a refuzat să furnizeze documente relevante pentru investigația noastră de mai multe ori”, a declarat președintele UOKiK, Tomasz Chróstny.

„Gigantul rus nu poate acționa peste lege, motiv pentru care am inițiat o procedură împotriva Gazprom pentru aplicarea unei pedepse pentru neprezentarea informațiilor în timpul procedurii”, a adăugat el, potrivit KallanishEnergy.

UOKiK dorește să verifice contractele dintre o filială a Gazprom și companiile europene care finanțează construcția Nord Stream 2. Acestea au fost în principal contracte pentru transportul, distribuția, vânzarea, furnizarea și stocarea gazelor naturale.

Chróstny a spus că Gazprom se poate confrunta cu o amendă de 50 de milioane de euro pentru că nu a cooperat în cadrul anchetei. Engie, care finanțează gazoductul offshore Rusia-Germania, a fost amendată cu aproximativ 40 de milioane de euro anul trecut pentru refuzul de a prezenta informații.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *