Acasă » Regenerabile » Astrasun ar putea construi o fabrică de panouri solare în România

Astrasun ar putea construi o fabrică de panouri solare în România

23 octombrie 2023
Regenerabile
energynomics

Compania Astrasun Solar din Ungaria are în derulare mai multe proiecte fotovoltaice de dimensiuni mari și ar putea construi o fabrică de panouri solare în România dacă va ajunge la comenzi de peste 1.000 MW.

„Dacă obținem proiecte de 1.000 MW în România, facem o fabrică de panouri aici”, a declarat Attila Keresztes, președintele și CEO-ul Astrasun Solar, în cadrul conferinței ”Mai multe regenerabile pentru România”, organizate de Energynomics.

Compania este activă din 1998, iar din 2014 a derulat 2.000 de proiecte fotovoltaice. În 2015, compania avea o cotă de piață de 10%, iar în prezent operează 40 de centrale fotovoltaice proprii.

Astrasun are în lucru mai multe proiecte de 50 MW fiecare, dar și altele de dimensiuni mai reduse, și este în căutare de parteneri români.

Potrivit lui Keresztes, asigurarea unor servicii de operare și mentenanță de calitate reprezintă cheia unei exploatări pe termen lung a centralelor fotovoltaice.

„Lucrăm întotdeauna cu firme locale și suntem extrem de atenți la standardele de calitate. Dacă avem servicii de calitate e bună, câștigurile de pe urma investiției sunt garantate”, a adăugat el.

În urmă cu un an, compania anunța că se pregătește să implementeze proiecte de 1,2 GW în România și că ia în calcul construcția a trei fabrici pentru a deservi nevoile materiale ale centralelor solare începând cu 2024.

Conferința ”Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor săi, între care Alive Capital, Astrasun, BCR, EnergoBit, Elektra Renewable Support, Eximprod, Ensys Renewable Solution, ING Bank, LAPP Romania, Metacon, Noark, Photomate, REI Grup, TAW Energy, Volt, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *