Acasă » Interes general » Asociația pentru Combustibili Sustenabili a identificat 170 de potențiali beneficiari pentru noua economie a hidrogenului

Asociația pentru Combustibili Sustenabili a identificat 170 de potențiali beneficiari pentru noua economie a hidrogenului

17 aprilie 2024
Industrie
energynomics

România nu are nevoie de „experimente periculoase” în domeniul producerii și utilizării hidrogenului și ar trebui să cheltuiască cu responsabilitate fondurile europene la îndemână, a declarat Vlad Stoicescu, președintele Asociației pentru Combustibili Sustenabili, cu ocazia conferinței “Proiectul Hidrogen – ce pregătește România”, organizate de Energynomics.

„Strategia pentru hidrogen este un efort administrativ care centralizează fonduri structurale pentru a fi investite la nivel macro. Nu avem nevoie de experimente periculoase. Hai să stimulăm industriile europene, să fim un pic naționaliști, să stimulăm măcar la nivel continental și să nu cumpărăm cine știe ce prostii din China pe care nu le putem certifica. Există și produse chinezești bune, nu avem nimic împotrivă. Dar mare atenție la ce cumpărăm din bani europeni. Avantajul competitiv nu se câștigă prin investiții iresponsabile”, a afirmat Stoicescu.

Asociația pentru Combustibili Sustenabili are în pregătire o hartă a companiilor din România care ar putea să beneficieze de folosirea hidrogenului, iar potrivit lui Stoicescu, la nivelul țării sunt 170 de potențiali beneficiari.

„Din păcate, mulți nu au informații despre oportunitățile existente”, a adăugat el.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI VLAD STOICESCU

Hidrogenul este o soluție fezabilă și este vehiculul de implementare a Green Deal Industrial Plan. În acest plan, electrolizoarele urmează să fie montate la locurile de consum, eliminându-se astfel nevoia de a transporta hidrogenul de la unitățile de producție la beneficiari.

Conferința “Proiectul Hidrogen – ce pregătește România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Elektra Renewable Support și Horváth.

Cu această ocazie, a fost lansat volumul „Discuții despre vectorul de energie hidrogen”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică în colecția „Academica energie” sub semnătura autorilor Ioan Iordache, Dumitru Chisăliță, Hans Marius Shuster, Cristian Călin și Oana Dumitrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *