Acasă » Regenerabile » Biomasă » ArcelorMittal va genera biocombustibil din gazele rezultate din producția de oțel

ArcelorMittal va genera biocombustibil din gazele rezultate din producția de oțel

14 iulie 2015
Biomasă
energynomics

ArcelorMittal vrea să utilizeze gazele rezultate de pe urma producţiei oţelului pentru a genera combustibil ecologic pentru vehicule, transmite Bloomberg, citat de economica.net.

ArcelorMittal va construi o platformă de producție a bioetanolului în Belgia împreună cu Primetals Technologies USA şi LanzaTech NZ Ltd. producătorul de oțel spune că investiția de 87 de milioane de euro va putea produce annual circa 47.000 de tone de biocarburant.

“Oţelul este produs printr-un proces chimic din care rezultă o cantitate mare de gaze reziduale. Această nouă tehnologie ne va permite să convertim o parte din aceste gaze reziduale în combustibili, care oferă beneficii semnificative pentru mediul înconjurător, comparativ cu combustibilii fosili convenţionali”, a declarat vicepreşedintele responsabil cu inovaţia la ArcelorMittal, Carl De Mare, preluat de economica.net.

Pe scurt, tehnologia folosește bacteriile care procesează aceste gaze reziduale. Carburantul ecologic poate fi mixat apoi cu cel obținut din petrol. Proiectat în două etape, platforma de producție va fi gata în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *