Acasă » Uncategorized @ro » ArcelorMittal investeşte 7 milioane de euro în eficienţă energetică

ArcelorMittal investeşte 7 milioane de euro în eficienţă energetică

11 martie 2015
Uncategorized @ro
Bogdan Tudorache

###author###

ArcelorMittal Galați a investit peste 7 milioane de euro pentru modernizarea completă a unui set de turbosuflante, în vederea reducerii consumului de energie la Furnalul 5. Turbosuflantele asigură injectarea de aer rece în furnale şi sunt esențiale în procesul tehnologic, se arată într-un comunicat remis energynomics.ro. În urma acestei investiții, compania a redus la jumătate consumul de abur al turbosuflantelor.

“Derulăm un program amplu de creștere a eficienţei energetice pentru compania noastră, iar actuala investiție face parte din acest program, permițându-ne să eficientizăm imediat, cu efect pe termen lung, consumul de energie”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

“Obiectivul nostru este să îmbunătăţim performanța operațiunilor noastre, astfel încât să ne putem adapta la cerințele clienţilor noștri şi – de asemenea – la realităţile pieţei. Vom continua să investim pentru implementarea tehnologiilor moderne, care sprijină utilizarea mai eficientă şi mai productivă a proceselor noastre de producţie.”

În urma investiţiei, cele două turbosuflante sunt mai eficiente, mai flexibile, mai fiabile și pot fi operate în funcţie de nivelul de producţie. Setul de turbosuflante consumă acum doar 32 – 40 de tone de abur pe oră, faţă de 70 de tone înainte de modernizare. Datorită consumului eficient de abur, compania poate, acum, să producă o cantitate de energie pe care o poate utiliza în procesul de producţie. De asemenea, a fost implementat un nivel ridicat de automatizare, axat pe creșterea eficienței operațiunilor.

ArcelorMittal Galaţi a pus în funcţiune cele două turbosuflante după reproiectarea rotoarelor şi a diafragmelor celor două compresoare şi turbine, revitalizarea tuturor circuitelor tehnologice, de control, reglare şi comandă. Noul sistem de ultimă generaţie permite celor două unităţi să fie operate, monitorizate şi controlate în mod automat.

Investiţia face parte din Proiectul “Energize”, care are scopul de a diminua consumul de energie cu 15% în următorii cinci ani. Planul de acţiune al acestui proiect vizează o serie de departamente, de la procese şi echipamente energo-intensive la activităţi de birou, implicând toate aspectele unei afaceri, de la operaţiuni, la mentenanţă, investiţii şi achiziție.

În ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galaţi a investit aproximativ 800 de milioane de euro pentru modernizări tehnologice, ale echipamentelor de producţie şi înlocuirea utilajelor uzate. Aceste investiţii au condus la eficientizarea lanţului de producție.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *