Acasă » Electricitate » Aproape 44% din români declară că nu au înţeles care sunt schimbările aduse de liberalizare

Aproape 44% din români declară că nu au înţeles care sunt schimbările aduse de liberalizare

2 februarie 2021
Electricitate
energynomics

Aproximativ 44% dintre români declară că nu au înţeles prea bine care sunt schimbările aduse de liberalizarea pieţei de energie electrică. Circa 88% declară că ştiu că piaţa de energie electrică s-a liberalizat de la 1 ianuarie 2021, iar 64% dintre respondenţi spun că intenţionează să păstreze acelaşi furnizor de energie electrică, în timp ce o treime dintre români (33%) au aflat despre liberalizarea pieţei de energie abia după 1 ianuarie 2021, arată un studiu Reveal Marketing Research, citat de News.ro.

Aproape 7% dintre respondenţi spun că nu ştiau nimic despre liberalizare. Iar 5% din respondenţi au refuzat să răspundă, informează studiul.

De asemenea, 69% dintre respondenţi declară că știu ce presupune liberalizarea pieţei de energie electrică.

Potrivit Reveal Marketing Research, 41% dintre respondenţi afirmă că au înţeles bine ce presupun aceste modificări.

Întrebaţi pe ce tip de piaţă sunt clienţi, 43% dintre români au spus că se află pe piaţa reglementată, comparativ cu 26% care declară că sunt pe piaţa concurenţială. 31% dintre români nu ştiu unde sunt clienţi.

Totodată, 65% dintre români cred că preţurile vor fi afectate în mare şi în foarte mare măsură de această schimbare. Întrebaţi în ce fel, 83% dintre respondenţi cred că preţurile vor creşte ca urmare a liberalizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *