Acasă » Regenerabile » Solar » Anul trecut s-au investit peste 329 de miliarde de dolari în energie regenerabilă

Anul trecut s-au investit peste 329 de miliarde de dolari în energie regenerabilă

15 ianuarie 2016
Regenerabile
energynomics

În 2015, sectorul global de energie regenerabilă a beneficiat de investiţii de aproape 330 de miliarde de dolari, mai mult cu 4% decât în anul anterior, arată raportul Bloomberg New Energy Finance, scrie Bursa.

China este cel mai mare investitor, cu peste 100 de miliarde de dolari puşi la bătaie (+17% faţă de 2014), aproape de două ori mai mare decât SUA, unde s-au investit 56 de miliarde de dolari. În India finanţarea pentru energia regenerabilă a crescut cu 23%, până la 10,9 miliarde de dolari, iar jucători noi precum Mexic, Chile şi Africa de Sud au atras câteva zeci de miliarde de dolari.

„Cifrele sunt o dovadă a îmbunătăţirii competitivităţii energiei solare şi eoliene„, a declarat un analist de la Bloomberg.

„Există multe incertitudini cu privire la spriijnul oferit de Marea Britanie pentru energia eoliană offshore. Acesta depinde de reducerea costurilor, şi cred că acest lucru se va întâmpla, dar este greu de spus câte proiecte vor fi susţinute”, a completat Angus McCrone, editor şef al raportului realizat de Bloomberg, preluat de Agerpres.

Noile instalaţii de energie solară şi eoliană au reprezentat jumătate din noile capacităţi de generare instalate anul trecut. Capacităţi de energie eoliană în valoare de 64 GW şi noi parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 57 GW au fost adăugate anul trecut, în creştere cu 30% comparativ cu 2014, scrie Bursa.

În Germania, investiţiile în regenerabile au scăzut cu 42%, până la 10,6 miliarde de dolari. Per total, în Europa investiţiile s-au situate la 58,5 miliarde de dolari (-18% faţă de anul anterior).

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.