Acasă » Termo » ANRE va finaliza “în scurt timp” normele de aplicare pentru amendamentele aduse OUG 114

ANRE va finaliza “în scurt timp” normele de aplicare pentru amendamentele aduse OUG 114

12 aprilie 2019
Cogenerare
Energynomics

Bogdan Tudorache

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei (ANRE) a anunțat că urmează să definitiveze ”în scurt timp” normele de aplicare ale amendamentelor aduse OUG 114, cel puțin în aceea ce privește diminuarea contribuției anuale a unităților pe cărbune și în cogenerare.

”ANRE urmează a finaliza în scurt timp proiectul de modificare a Metodologiei privind calculul și stabilirea contribuției bănești anuale prevăzute la art.2 alin. (31) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea și funcționarea ANRE, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 160/2012, astfel cum a fost introdus prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 (Anexa nr. 1 la Ordinul ANRE nr. 18/2019), în urma căruia contribuția anuală percepută de la titularii licențelor de exploatare comercială a capacităților de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, precum și a celor de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, va fi diminuată începând cu data de 01.04.2019”, spun oficialii ANRE.

”Prin acest act normativ se va reglementa inclusiv modalitatea de regularizare a contribuției anuale percepută de la titularii de licență menționați anterior, prin facturarea diferenței dintre valoarea contribuției calculată inițial (2% din cifra de afaceri) și valoarea contribuției calculată potrivit acestei noi reglementări”, se arată în textul comunicatului.

Potrivit noilor amendamente, producătorii pe cărbune și în cogenerare nu vor plăti nici o taxă către ANRE.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *