Acasă » Electricitate » ANRE: Furnizorii de energie trebuie să achiziţioneze 4,2 mil. CV pentru T1

ANRE: Furnizorii de energie trebuie să achiziţioneze 4,2 mil. CV pentru T1

6 mai 2021
Electricitate
Energynomics

Operatorii economici care au licenţă de furnizare a energiei sunt obligaţi să achiziţioneze, în total, un număr de 4,2 milioane de certificate verzi aferente primului trimestru (T1) al acestui an, potrivit unui document al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Electrica Furnizare trebuie să achiziţioneze cele mai multe certificate, respectiv 915.636, fiind urmată de Enel Energie Muntenia, cu 477.042 de certificate, şi de Enel Energie – cu 427.945.

Pe listă urmează E.ON – 420.231 de certificate verzi, CEZ Vânzare – 406.524 de certificate şi Getica 95 – 344.975 de certificate.

Mai mulţi operatori, printre care Donau Chem, Vest Energo şi Enero Furnizare, nu au transmis informaţiile necesare către ANRE şi riscă o amendă între 1% şi 5% din cifra de afaceri, conform Agerpres.

Operatorii economici cu licenţă de furnizare a energiei sunt obligaţi să achiziţioneze un număr de certificate verzi proporţional cu cantitatea de energie tranzacţionată.

Certificatele verzi sunt titluri pe care le primesc gratuit producătorii de energie regenerabilă şi care sunt tranzacţionate pe bursa de profil.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.