Acasă » Petrol și Gaze » ANRE anunță scăderea prețurilor gazelor pe segmentul reglementat

ANRE anunță scăderea prețurilor gazelor pe segmentul reglementat

25 iunie 2019
Furnizare
Energynomics

Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019, se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată.

Această evoluție este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale, şi anume: E.ON Gaz Furnizare România: – 3,71%; Engie România: – 7,89%.

”Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicat.

Autor: Energynomics

Etichete:

Un comentariu la „ANRE anunță scăderea prețurilor gazelor pe segmentul reglementat”

  1. Asa cum cu putin timp in urma ANRE prin reprezentanti platiti regeste, anuntau cu tam-tam liberalizarea totala a pietii gazelor naturale, fara nici-o justificare concreta la ce se intampla in tara, tot asa anunta acum,propogandist scaderea pretului pe piata reglemetata.Poate nu ar fi rau ca marii specialisti ai ANRE impreuna cu presedintele care provine din furnizarea energiei electrice, sa se uite la investitiile pe care ar trebui sa le faca distribuitorii/furnizarii de energie electrica, mai ales in capitala europeana si eventual la cca 10-15 km de aceasta. de se opreste lumina ore intregi la 2-3 fulgere.Sau mai mult cand vine curentul, vine pe o faza , de distrug aparate intregi din casele oamenilor si nimeni nu raspunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *