Acasă » Interes general » ANRE a sancționat Hidroelectrica cu o amendă de 400.000 lei

ANRE a sancționat Hidroelectrica cu o amendă de 400.000 lei

21 martie 2023
Interes general
energynomics

Arbitrul pieței energetice, ANRE, a sancționat Hidroelectrica cu o amendă de 400.000 lei (circa 80,000 de euro) pentru unele nereguli în activitatea de furnizare.

”În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză”, susțin oficialii ANRE.

În urma finalizării acțiunii de control, s-au constatat nereguli în activitatea furnizorului, constând în neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienți finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare și în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceștia; netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienți și neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client.

„Pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, a fost sancționat contravențional cu amendă maximă, în valoare de 400.000 lei, reprezentând dublul maximului prevăzut de lege”.

În cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare.

”Vom continua să monitorizăm comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrică și gaze naturale în relația cu clienții finali pentru a ne asigura că drepturile lor vor fi respectate”.

Un comentariu la „ANRE a sancționat Hidroelectrica cu o amendă de 400.000 lei”

  1. Pingback: ANRE a sancționat Hidroelectrica cu o amendă de 400.000 lei - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *