Acasă » Electricitate » ANRE a sancționat cu circa 2,3 mil. lei distribuitorii de electricitate şi gaze

ANRE a sancționat cu circa 2,3 mil. lei distribuitorii de electricitate şi gaze

9 noiembrie 2021
Distribuţie
energynomics

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aplicat amenzi contravenţionale operatorilor de distribuţie de energie electrică şi gaze naturale în valoare totală de 2,285 milioane de lei pentru nerespectarea reglementărilor ANRE.

În perioada martie – octombrie 2021, ANRE a efectuat numeroase controale la operatorii de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale.

Astfel, Distrigaz Sud Reţele (gaze naturale) a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale în valoare de 725.000 lei, în principal pentru nerespectarea termenului de 30 de zile pentru emiterea Avizului Tehnic de Racordare (ATR) persoanelor fizice şi juridice; nerespectarea termenului de 45 de zile pentru modificarea Avizului Tehnic de Principiu (ATP) pentru care nu s-au încheiat contracte de racordare.

Distribuţie Energie Electrică România a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale în valoare de 690.000 lei, în principal pentru nerespectarea termenului de 90 de zile pentru proiectarea, autorizarea, execuţia şi recepţia punerii în funcţiune a branşamentelor electrice și nerespectarea termenului de 30 de zile pentru emiterea Avizului Tehnic de Racordare (ATR) persoanelor fizice şi juridice.

E-Distribuţie Muntenia a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale în valoare de 375.000 lei, E-Distribuţie Dobrogea a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale în valoare de 200.000 lei şi E-Distribuţie Banat a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale în valoare de 75.000 lei. Totodată, Delgaz Grid a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 150.000 lei, din care 90.000 lei în domeniul energiei electrice şi cu amenzi contravenţionale în valoare de 60.000 lei, în domeniul gazelor naturale.

În același timp, Distribuţie Energie Oltenia a fost sancţionată cu amenzi contravenţionale în valoare de 70.000 lei, a mai transmis arbitrul pieței energetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *