Acasă » Electricitate » ANPC demarează controale la furnizorii de energie, verifică calculul facturilor

ANPC demarează controale la furnizorii de energie, verifică calculul facturilor

21 septembrie 2022
Electricitate
energynomics

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat acțiuni de control în întreaga țară la furnizorii de energie electrică pentru a verifica modul de calcul al facturilor emise către consumatori.

„În contextul creşterii numărului de reclamații înregistrate de la consumatori în ceea ce priveşte modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat deja o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, în acest domeniu, ca urmare a unei tematici naționale, în acest sens”, se arată într-un comunicat al instituției.

Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică şi verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce priveşte calcularea facturilor emise de aceştia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă. Menționăm că, pentru a putea stabili dacă reclamațiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenție toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, susține ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.