Acasă » Interes general » Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei

15 octombrie 2013
Interes general
energynomics

Andrei Gerea a fost propus de Partidul Național Liberal (PNL) pentru postul de ministru al Economiei, a anunţat după şedinţa Biroului Permanent Național (BPN) liderul liberal Crin Antonescu.

Antonescu a precizat că propunerea a fost aprobată în BPN în unanimitate de către cei 58 de membri prezenţi la şedinţă.

„Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul, este agreată”, a menţionat Antonescu.

El a mai spus că este „un minister foarte greu, în general, într-o ţară care are principala problemă în zona economică”.

Întrebat dacă are emoţii din partea preşedintelui Traian Băsescu, care ar putea respinge propunerea pentru Economie, Crin Antonescu a răspuns: „Eu am emoţii din ce în ce mai mult, eu sunt o persoană care mă îmbogăţesc din ce în ce mai mult, cu trecerea anilor”.

Antonescu a precizat că nu există niciun motiv, în cee ce îl priveşte pe Andrei Gerea, ca preşedintele să exercite acest „curios drept de veto” pe care i l-a dat Curtea Constituţională.

Potrivit lui Antonescu, şi propunerea ca Ovidiu Silaghi să preia funcţia de ministru al Transporturilor s-a lovit de un refuz din partea preşedintelui, deşi la acel moment nu exista niciun motiv sau dosar. „Asta s-a uitat şi asta continuă mulţi confraţi de-ai dumneavoastră, mulţi de pe aici, să uite, să ignore”, a continuat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai arătat că nu există „niciun temei” să se creadă „că şi lui Andrei Gerea îi va apărea un dosar”, vreo declaraţie a cine ştie cui. „Nu am nicio emoţie în acest sens”, a adăugat Antonescu.

Andrei Gerea a declarat că este o sarcină care îl onorează şi, având în vedere toate greutăţile, nu ar fi de natură să îl „cocoşeze”, ci speră să facă faţă încrederii care i s-a acordat.

„E un minister greu, traversăm o perioadă dificilă, deşi avem un indicator, producţia industrială, pe plus, după multă vreme. Ştiu că sunt multe lucruri nerezolvate încă”, a mai spus Andrei Gerea, apreciind performanţa fostului ministru.

Liberalii au făcut această propunere pentru funcţia de ministru al Economiei în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Deputatul PNL Andrei Gerea s-a născut la 8 septembrie 1968 în București. Este căsătorit și are doi copii. A absolvit în 1997 Academia de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică. În perioada 1987-1992 a fost electronist la Automatica și ICE Felix, apoi director comercial și merceolog. În perioada 1997-2004 a fost manager pentru relații cu clienții la Eximbank, Emporiki și Alpha Bank și director de sucursală la Banca Țiriac – Pitești.

Gerea deține un apartament în Pitești de 110 mp achiziționat în 2005 cu ajutorul unui credit și o casă de 220 mp cumpărată în 2007 tot prin credit bancar în Ștefănești, Argeș. Are două conturi curente bancare în valoare de 10.000 de euro și, respectiv, 9.000 de lei, și debite restante bancare de 168.000 de euro pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *