Acasă » Interes general » Ana Maria Mihăescu: Gradul de sustenabilitate, dependent de gradul de educație a angajaților

Ana Maria Mihăescu: Gradul de sustenabilitate, dependent de gradul de educație a angajaților

27 octombrie 2021
Dezvoltare profesională
energynomics

Sustenabilitatea din cadrul companiei este direct proporțională cu gradul de educație a angajaților, consideră Ana Maria Mihăescu, fost manager regional IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

„Tot ceea ce este sustenabil este profitabil, dar nu tot ceea ce este profitabil poate fi și sustenabil. Cel mai simplu să explic este pentru zona de resurse naturale. Dacă le exploatezi într-un mod în care nu ții cont și de mediul înconjurător, până la urmă acest lucru ajunge să fie contraproductiv, se întoarce împotriva ta, și sunt exemple în istorie”, a spus Ana Maria Mihăescu, în cadrul emisiunii „Afaceri pentru Viitor”, realizată de Ambasada Sustenabilității în România.

„Educația trebuie să înceapă de la micii antreprenori, pentru că ei vor fi expuși celui mai mare risc. Marile societăți dacă se vor preface doar că sunt «green» vor avea suficiente provizioane ca să răspundă la niște pierderi temporare și ele se pot adapta foarte rapid, sunt destul de agile. Societățile mici însă, care sunt mai agile decât cele mari, nu au resurse și, cu cât le ajutăm mai devreme, cu cât le spunem de aceste lucruri […], vor exista măsuri care vor avea un efect drastic asupra bunăstării populației”, a adăugat fostul manager regional IFC.

În opinia sa, managerii din corporații și angajați ar trebui să aibă loc un dialog constant privind starea de spirit, optimismul și loialitatea echipei față de companie, și, în urma evaluării acestor indicatorii, ar trebui aplicate măsuri pentru ca angajații să își recapete motivația.

„O echipă fără optimism și fără atracția locului de muncă este o piatră pe care o duci și care în timp îți afectează sustenabilitatea și profitabilitatea”, a spus Ana Maria Mihăescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *