Acasă » Electricitate » Alstom obține un rating „A-” în clasificarea CDP pe 2019 privind schimbările climatice

Alstom obține un rating „A-” în clasificarea CDP pe 2019 privind schimbările climatice

25 ianuarie 2020
Electricitate
energynomics

Alstom și-a menținut punctajul pozitiv (A-) la chestionarul CDP pe 2019 privind schimbările climatice. Această consecvență demonstrează angajamentele Alstom față de mobilitatea durabilă și evidențiază politica și structura strategică ale companiei în direcția reducerii efectelor negative, sub aspectul schimbării climei, a anunțat compania.

„Suntem foarte mândri că ne-am menținut evaluarea pozitivă în acest an. Aceasta demonstrează implicarea noastră permanentă și performanța susținută în ceea ce privește provocările din domeniul consumului energetic și al schimbărilor climatice. Susținerea tranziției energetice și a decarbonizării în transport stă la baza noii noastre strategii intitulate ‘Alstom în mișcare’,” a declarat Cecile Texier, Vice Președinte Alstom pentru Sustenabilitate și Responsabilitate socială (CSR).

Noua strategie a companiei, ”Alstom în mișcare”, stabilește obiective de mediu ambițioase pentru 2025, inclusiv o reducere cu 25 % a consumului de energie (față de 2014), compania urmând să își asigure alimentarea cu electricitate în proporție de 100% din energii regenerabile, iar 100 % din soluțiile sale nou-dezvoltate să fie proiectate ecologic (eco-design).

CDP (cunoscut anterior sub numele de Proiectul de informare cu privire la emisiile de carbon – Carbon Disclosure Project) este o organizație non-profit care conduce sistemul global de informare pentru investitori, companii, orașe, țări și regiuni, pentru a măsura și gestiona efectele asupra mediului. Cu ajutorul unei metodologii cuprinzătoare, independente și transparente, organizația evaluează anual mii de companii într-o clasificare de la „A” la „D-”, în care aproximativ 6% din companiile evaluate au obținut punctajele „A” și „A-”. Această evaluare se realizează pe companii similare din sectorul industrial și cel al echipamentelor și utilajelor electrice. În anul 2019, peste 8.400 de companii au furnizat aceste informații, prin intermediul CDP – ceea ce a reprezentat o creștere importantă de 20% față de anul precedent.

În septembrie 2019, compania Alstom a fost selectată, pentru al nouălea an consecutiv, în indexul de dezvoltare sustenabilă Dow Jones, atât la nivel mondial, cât și pentru Europa, care recunoaște poziția de frunte a companiei în domeniul dezvoltării sustenabile.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *