Acasă » Interes general » Alstom anunță prima comandă de trenuri cu hidrogen în Franța

Alstom anunță prima comandă de trenuri cu hidrogen în Franța

8 aprilie 2021
Interes general
energynomics

Regiunile franceze Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Grand Est și Occitanie lansează prima comandă de trenuri hibride electric-hidrogen din Franța. Această comandă reprezintă un pas istoric în reducerea emisiilor de dioxid de carbon în industria feroviară, în beneficiul pasagerilor și al regiunilor respective, precum și în dezvoltarea ecosistemului bazat pe hidrogen și a unei industrii feroviare promițătoare pentru viitor.

Acționând în numele celor patru regiuni, SNCF Voyageurs a făcut o comandă către Alstom pentru primele 12 trenuri electrice cu sistem dual de alimentare electric – hidrogen (plus două unități opționale) din gama Coradia Polyvalent pentru Régiolis, dezvoltate de Alstom. Contractul valorează în total aproape 190 de milioane de euro. Această inovație marchează o revoluție autentică în mobilitatea feroviară. Fiind o premieră în Franța, acest contract va contribui la atingerea obiectivelor de tranziție energetică de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea fonică, ambiție susținută de guvernul francez prin planul său de adoptare a hidrogenului lansat în iunie 2018.

Trenul Coradia Polyvalent echipat cu dublă alimentare cu energie electrică întrunește cerințele rețelei feroviare franceze și are o autonomie de până la 600 de km pe secțiunile neelectrificate. Trenul, cu patru vagoane și o lungime de 72 de metri, are o capacitate totală de 218 locuri și dispune de aceleași performanțe dinamice și nivel de confort ca ale versiunii hibride electric-diesel.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *