Acasă » Interes general » ALRO donează 400.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Slatina

ALRO donează 400.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Slatina

2 aprilie 2020
ESG
energynomics

Bogdan Tudorache

ALRO susține lupta împotriva COVID-19 prin donarea a 400.000 RON Spitalului Județean de Urgență Slatina, 25.000 RON către Crucea Roșie Română, Olt și 18.000 RON către Asociația Internațională de Poliție din România, Olt, dar și prin implementarea unui set foarte strict de protocoale și proceduri pentru prevenirea infectării în locațiile sale, pentru a-și proteja atât angajații, cât și partenerii de afaceri, se arată într-un raport remis BVB.

„Ne confruntăm cu o situație excepțională, care necesită acțiuni decisive. Acum este momentul sa demonstrăm că înțelegem rolul nostru în comunitatea locală. Responsabilitatea noastră cea mai mare este față de angajații noștri și față de familiile lor. Deoarece angajații noștri, familiile lor, împreună cu prietenii și rudele acestora, ei reprezintă comunitatea. Noi suntem comunitatea. Împreună. Am decis să oferim sprijin spitalului local de urgență din Slatina pentru a ajuta personalul medical în lupta împotriva coronavirusului. Alte fonduri au fost direcționate către autoritățile de aplicare a legii, Crucea Roșie, care sunt în prima linie în această luptă”, a declarat Gheorghe DOBRA, Director General ALRO, Slatina.

„Am aplicat protocoale și proceduri operaționale, administrative și de sănătate în incinta sediului ALRO pentru a asigura sănătatea angajaților noștri, pentru a preveni infectările în locațiile noastre, pentru a asigura o aprovizionare constantă pentru clienții noștri și pentru a atenua consecințele negative derivate din această pandemie globală”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

Contribuția ALRO către Spitalul Județean de Urgență Slatina va ajuta la procurarea consumabilelor medicale necesare atât personalului medical, cât și pacienților, asigurând astfel condiții de muncă adecvate pentru gestionarea eficientă a cazurilor cu COVID-19.

În paralel, donațiile Companiei către asociația Crucea Roșie Română vor asigura fondurile necesare pentru achiziționarea produselor de igienă și a alimentelor pentru persoanele izolate în casele lor din cauza agresivității COVID-19.

O altă componentă esențială în lupta împotriva răspândirii rapide a COVID-19 este reprezentată de Poliția Locală și Județeană. ALRO a sprijinit polițiștii din județul Olt cu echipamente de protecție (respectiv cu măști și halate de protecție), veste reflectorizante de înaltă vizibilitate și video termo-scanere utilizate pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În ceea ce privește acțiunile întreprinse pentru a preveni răspândirea COVID-19 în unitățile sale de producție, încă dintr-o etapă timpurie a acestei crize pandemice, ALRO a creat un Comitet de urgență și coordonare cu rolul principal de a supraveghea și monitoriza starea de sănătate a tuturor angajaților, acordând o atenție sporită ca toate măsurile de igienizare și dezinfectare să fie implementate corespunzător în cadrul întregii organizații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *