Acasă » Termo » Ajutor de stat pentru închiderea minelor din Valea Jiului

Ajutor de stat pentru închiderea minelor din Valea Jiului

21 aprilie 2017
Minerit
energynomics

Premierul Sorin Grindeanu a aprobat, joi, 20 aprilie, o hotărâre prin care se instituie acordarea unui ajutor de stat în valoare de 84,55 de milioane de lei pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive Petrila, Paroșeni și Uricani, din Valea Jiului.

Potrivit unui comunicat al Executivului, fondurile sunt acordate integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei.

Astfel, pentru produsul huilă energetică livrat de unitățile intrate în proces de închidere definitivă, ajutorul de stat în valoare de 44,6 milioane de lei va fi acordat sub formă de grant direct, iar pentru unitățile intrate în proces de închidere definitivă va fi acordată suma de 39,9 milioane de lei.

Guvernul precizează că ajutorul de stat a fost notificat de autoritățile române și autorizat de Comisia Europeană.

Executivul menționează că Ministerul Energiei va monitoriza nivelul de acordare a ajutorului de stat, astfel încât prețul cărbunelui livrat de unitățile producătoare de cărbune, care beneficiază de ajutor, să nu fie mai mic decât prețul cărbunelui de o calitate similară provenit din terțe state, se menționează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *