Acasă » Interes general » AFM a lansat noua rundă de înscrieri pentru instalatori în programul dedicat prosumatorilor

AFM a lansat noua rundă de înscrieri pentru instalatori în programul dedicat prosumatorilor

23 noiembrie 2023
Interes general
energynomics

AFM a deschis miercuri o nouă sesiune de înscriere pentru instalatorii care doresc să participe în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice și care îndeplinesc condițiile din ghidul de finanțare, în urma unui acord de pincipiu între ministrul Mediului și firma de instalatori din Bihor a cărei acțiune în instanță a blocat programul, conform e-nergia.ro.

“Am ajuns la o înțelegere între părți, în sensul în care, miercuri în această săptămână , la ora 10 dimineața, vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori. În această sesiune nouă pot să se înscrie și instalatori care nu s-au înscris prima dată, la fel cum se pot înscrie și instalatori care au fost respinși, așa cum este cazul acestei societăți comerciale. Am primit promisiunea societății că, în măsura în care se va deschide o nouă sesiune, în măsura în care va aplica și în măsura în care va fi validată ca instalator auorizat, aceasta va renunța la proces, va face o cerere de renunțare la judecată, moment din care putem să sperăm că așteptarea celor 90.000 de familii va fi cu mult scurtată”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Beneficiarii programului Casa Verde au pierdut 12 milioane de euro în cele două luni în care programul a fost blocat, consumatorii fiind afectați că nu au putut să instaleze panouri solare din timp pentru a scăpa de grija facturilor la energie electrică în această iarnă, arată Kilowat, una dintre companiile de instalare și consultanță în domeniul fotovoltaicelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *