Acasă » Electricitate » Hidro » Administratorii Electrocarbon vor să împrumute 15 milioane de euro pentru construirea a patru microhidrocentrale

Administratorii Electrocarbon vor să împrumute 15 milioane de euro pentru construirea a patru microhidrocentrale

30 septembrie 2013
Electricitate
energynomics

Administratorii companiei Electrocarbon Slatina a trimis vineri un convocator către Bursa de Valori București (BVB), potrivit căruia dorește să propună acționarilor împrumutarea a 15 milioane de euro pentru construirea a patru microhidrocentrale pe râul Doftana. Potrivit convocatorului, cele patru hidrocentrale fac parte din proiectele „Valorificarea potenţialului hidrologic al râului Doftana pe sector Câmpina şi a râului Prahova pe sector Câmpina-Floreşti” şi „Amenajarea hidroenergetică a râului Doftana pe sector Telega confluenţa râu Prahova”. Propunerea va fi discutată pe 1 noiembrie.

Inițiativa poate fi una riscantă dacă ținem cont de contextul schimbărilor schemei de subvenție pentru energia produsă din resurse regenerabile. În plu, în acest an Electrocarbon Slatina nu a performat financiar atât de bine. Compania a raportat pentru primul semestru venituri totale de 71,7 milioane de lei, în scădere cu 28,5% față de aceeași perioadă de referință a anului trecut. Profitul net semestrial din 2013 a scăzut la 1,2 milioane lei, de la 4,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Electrocarbon Slatina, producător local de electrozi industriali, este listată pe piața Rasdaq a BVB. Din cotația de 3,5 lei/acțiune, prețul la care au fost tranzacționate cel mai recent acțiunile Electrocarbon, capitalizarea bursieră a companiei este de 62,82 milioane de lei (14 milioane de euro).

Acționarul majoritar al Electrocarbon Slatina este firma Vivaio Câmpina, cu 50,8% din acțiuni. Acționari minoritari semnificativi sunt firmele Metaleuroest, cu 21,3% participație de capital, şi Ekomin, cu 25,82% participație de capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.