Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Acțiunile Oltchim sunt tranzacționate din nou pe BVB

Acțiunile Oltchim sunt tranzacționate din nou pe BVB

30 septembrie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Tranzacționarea acțiunilor Oltchim pe Bursa de Valori București (BVB) a fost reluată miercuri, punând capăt unei suspendări de doi ani și opt luni, după ce instanța a confirmat definitiv și irevocabil planul pentru reorganizarea companiei, informează Mediafax.

Tranzacționarea s-a reluat la ora 9:30, odată cu deschiderea şedinţei BVB. Titlurile companiei au fost suspendate pe 30 ianuarie 2013, în contextul declanșării procedurii de insolvență. Acțiunile se tranzacționau la finele lunii ianuarie la un preț de 0,307 lei/unitate, capitalizarea societății fiind de 105,36 milioane de lei, amintește agenția menționată.

Curtea de Apel Pitești a respins săptămâna trecută, definitive și irevocabil, recursurile formulate de Electrica Furnizare și ANAF împotriva sentinței din aprilie prin care Tribunalul Vâlcea a confirmat planul pentru reorganizarea companiei.

„Decizia Curții de Apel Pitești de confirmare definitivă și irevocabilă a Planului de reorganizare al Oltchim a fost comunicată azi, 29 septembrie, Bursei de Valori București în vederea reluării tranzacționării acțiunilor societății Oltchim, simbol OLT, suspendate de la tranzacționare începand cu data de 30 ianuarie 2013, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvență”, se arată în raport.

În primul semestru al anului, Oltchim și-a îmbunătățit rezultatele economico-financiare din activitatea curentă comparativ cu aceeași perioadă din anii anteriori, înregistrând o cifră de afaceri de 364 de milioane de lei, în creștere cu 35% faţă de aceeași perioadă a anului trecut și cu 73% faţă de primul semestru din 2013, precum și profit EBITDA de 24,4 milioane de lei. Pierderea totală s-a redus în doi ani cu 138 de milioane de lei, până la 9 milioane de lei în prima jumătate a acestui an, conform datelor transmise de Oltchim.

Compania de stat din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minimum 307 milioane de euro. Statul a încercat în mai multe rânduri privatizarea Oltchim, dar fără success. La ultimul termen, din 15 decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania. Combinatul este deţinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 32,34% şi de alţi acţionari, cu 12,85%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *