Acasă » Electricitate » ABB și Kawasaki vor conlucra pentru automatizarea cu roboți colaborativi

ABB și Kawasaki vor conlucra pentru automatizarea cu roboți colaborativi

27 noiembrie 2017
Electricitate
energynomics

ABB și Kawasaki Heavy Industries, doi furnizori globali de automatizare industrială și furnizori de roboți, au anunțat astăzi că cele două companii își vor uni forțele pentru a împărtăși cunoștințele și a promova avantajele roboților colaborativi, în special ale celor cu două brațe. Cooperarea globală va intra în vigoare imediat şi va deveni prima colaborare la nivel mondial care se concentrează pe „coboți” și pe crearea unor abordări comune ale industriei în ceea ce privește siguranța, programarea și comunicațiile.

Ambii producători de roboți vor continua în mod independent producția și comercializarea propriilor oferte, în timp ce vor conlucra în ceea ce privește oportunitățile tehnice și comune de dezvoltare. Aceasta include educarea factorilor de decizie, a ONG-urilor și a publicului larg cu privire la beneficiile automatizării colaborative și a creării unor abordări comune ale industriei în domeniul siguranței, programării și comunicațiilor.

Colaborarea dintre oameni și roboți, mașini și procese devine din ce în ce mai importantă, deoarece producția din multe industrii s-a mutat de la loturi mai mari, cu mici variații, la volume mai mici, cu un mix ridicat. Acest lucru înseamnă mai multă variabilitate și mai multă intervenție umană. Automatizarea colaborativă permite oamenilor și roboților să contribuie fiecare cu punctele lor forte – oamenii oferă cunoștințe de proces, înțelegere și improvizație pentru schimbare, în timp ce roboții oferă rezistență neobosită pentru sarcini repetitive.

Cooperarea reprezintă de asemenea, o colaborare transfrontalieră, cu ABB ca fiind cel mai mare furnizor de roboți din Europa și Kawasaki, unul dintre giganții industriali din Asia. „Dimensiunea și ritmul schimbărilor din industria robotică sunt astăzi inimaginabile”, a declarat Per Vegard Nerseth, Director General al business-ului de Robotică din cadrul ABB. „Dincolo de tehnologiile care se află în spatele automatizării colaborative, există, de asemenea nevoia de noi modalități de lucru inovatoare și de creare a unor abordări comune ale industriei în ceea ce privește siguranța, programarea și comunicațiile”.

„Roboții colaborativi, în special cei cu două brațe capabili să interacționeze cu oamenii, pot contribui în mare măsură în cadrul societății, putând ajuta lumea să facă față lipsei forței de muncă și a celei în curs de îmbătrânire. Vedem un potențial ridicat în ceea ce privește extinderea aplicațiilor și proceselor colaborative în care oamenii și tehnologia colaborează pentru a crea soluții „, a declarat Yasuhiko Hashimoto, Director Executiv și Director General, Divizia Kawasaki Robot. „Sunt foarte mulțumit de faptul că ABB si Kawasaki își unesc forțele pentru a prelua conducerea spre o automatizare colaborativă mai prietenoasa cu utilizatorul și mai avansata.”

ABB este recunoscută ca fiind un pionier în automatizarea colaborativă prin intermediul robotului său cu două brațe YuMi , primul robot cu adevărat colaborativ din lume. Robotul YuMi oferă posibilitatea ca oamenii și roboții să împartă în siguranță sarcinile comune cum ar fi asamblarea pieselor electronice mici.

Kawasaki oferă un robot unic și extrem de inovator cu două brațe SCARA Robot „duAro”, care a fost dezvoltat pe baza cunoștințelor vaste în domeniul aplicațiilor și care poate colabora în condiții de siguranță cu oamenii la locul de muncă.

Primul rezultat al acestei cooperări va fi o demonstrație a roboților colaborativi cu două brațe la Standul IR3-56, IR5-22 și SR-82 din cadrul IREX, care va avea loc la Tokyo, Japonia în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.