Acasă » Electricitate » ABB şi IBM devin parteneri pentru soluţii industriale de inteligenţă artificială

ABB şi IBM devin parteneri pentru soluţii industriale de inteligenţă artificială

energynomics

ABB și IBM au semnat un acord strategic ce reunește ABB Ability, ofertă digitală de vârf în domeniul industrial a ABB, cu capabilitățile cognitive ale IBM Watson în domeniul Internetului Lucrurilor (IoT), în scopul deblocării a unei noi valori pentru clienții din domeniile utilităților, industriei, transportului și infrastructurii, se arată într-un comunicat al companiei remis energynomics.ro.

Potrivit ABB, ”clienții vor beneficia de cunoașterea aprofundată a companiei în domeniu și de portofoliul său extins de soluții digitale combinate cu expertiza IBM în inteligența artificială și abilitatea de învaţare a computerelor (machine learning), precum şi în diferite industrii specifice”.

Banner-EBC-24-mai-730x75

Astfel, primele două soluții industriale comune implementate de ABB Ability și Watson, vor aduce percepţii cognitive în timp real la nivelul fabricii și al rețelelor inteligente. ”Prin aducerea percepţiei cognitive a lui Watson în timp real, în fabrici, în combinație cu tehnologia de automatizare industrială a ABB, companiile vor fi mai bine echipate pentru a-şi mări productivitatea liniilor de producție, îmbunătățind în același timp acuratețea și uniformitatea”, au explicat reprezentanții companiei.

”Această combinație puternică marchează cu adevărat următorul nivel al tehnologiei industriale, mergând dincolo de sistemele actuale conectate care pur și simplu colectează date, la operaţiuni industriale și la mașini care utilizează datele pentru a simți, analiza, optimiza și acţiona, contribuind la creșterea timpului de funcţionare, a vitezei şi a randamentului pentru clienţii industriali „, a declarat Ulrich Spiesshofer, CEO-ul ABB, liderul global în tehnologiile energetice și de automatizări.

„Cu o bază inalată de 70 de milioane de dispozitive conectate, 70.000 de sisteme de control digital și 6.000 de soluții de software pentru întreprindere, ABB este un lider de încredere în spațiul industrial având o istorie de patru decenii în crearea soluțiilor digitale pentru clienți. Pe de altă parte, IBM este lider în domeniul inteligenței artificiale și al tehnicii de calcul cognitive. Împreună, IBM și ABB vor crea soluții puternice pentru clienţi astfel încât aceştia să beneficieze de cea de-a Patra Revoluție Industrială”, au mai explicat reprezentanții companiei ABB.

„Această colaborare importantă cu ABB va duce Watson chiar mai departe în cadrul aplicațiilor industriale, de la producție, la utilități, până la transport și mai mult”, a declarat Ginni Rometty, președinte și CEO al IBM.

Potrivit oficialilor companiei, datele generate de produsele și sistemele companiilor industriale vor permite progrese exponențiale în inovare, eficiență și siguranță.

”Numai cu capacitățile cognitive mari ale lui Watson și cu suportul unic oferit de platformele noastre pentru industrii, această nouă, vastă resursă poate fi transformată în valoare, cu încredere. Suntem entuziaşti să lucrăm în parteneriat cu ABB în această nouă eră industrială”, au afirmat oficialii IMB.

ABB, lider în tehnologia  de pionierat în produse de electrificare, robotică și mișcare, automatizări industriale și rețele energetice, deservind clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global, este prezentă în Austria de mai mult de 100 de ani.

 ABB operează în peste 100 de ţări și are aproximativ 132.000 de mii de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.