Acasă » Electricitate » ABB finalizează vânzarea business-ului de Rețele Energetice către Hitachi

ABB finalizează vânzarea business-ului de Rețele Energetice către Hitachi

ABB a atins o etapă semnificativă în transformarea către o companie globală descentralizată de tehnologie, odată cu finalizarea vânzării a 80,1 la sută din business-ul său de Rețele Energetice (Power Grids) către Hitachi, așa cum era planificat.

Vânzarea permite ABB să se concentreze pe tendințele cheie ale pieței și pe nevoile clienților, și anume electrificarea transporturilor și a industriei, producția automatizată, soluții digitale și productivitate durabilă.

„Anunțul de astăzi marchează un moment important în istoria ABB. De la anunțarea intenției noastre de a vinde Power Grids către Hitachi, ABB a înregistrat progrese semnificative devenind o organizație mai orientată către client și mai simplificată. Considerăm că Hitachi este cel mai bun proprietar pentru Power Grids și în următoarea sa etapă de dezvoltare, construind mai departe pe temelia solidă realizată sub proprietatea anterioară a ABB ” a declarat Peter Voser, președintele Consiliului de Administrație al ABB. „ABB rămâne angajată să utilizeze venituri nete din tranzacție pentru un program de răscumpărare de acțiuni. Scopul nostru este acela de a executa acest lucru într-un mod eficient și responsabil, ținând cont de circumstanțele existente. ”

În concordanță cu programul de optimizare a structurii capitalului, ABB intenționează să returneze acționarilor venituri nete de 7,6–7,8 miliarde USD de la vânzarea Power Grids. ABB intenționează într-o primă fază să lanseze un program de răscumpărare de acțiuni de 10 la sută din capitalul social emis al companiei la scurt timp după lansarea rezultatelor financiare ale celui de-al doilea trimestru 2020.

Aceasta reprezintă aproximativ 180 de milioane de acțiuni, neluând în calcul acțiunile de trezorerie.

Programul de răscumpărare de acțiuni va fi executat pe o a doua linie de tranzacționare pe SIX Swiss Exchange și este planificat să funcționeze până la Adunarea Generală Anuală (AGA) a companiei din 25 martie 2021. La AGA, ABB intenționează să solicite aprobarea acționarilor pentru anularea acțiunilor achiziționate prin acest program și să anunțe detalii suplimentare privind programul său de optimizare a structurii de capital, aflat în desfășurare. ABB își propune să își mențină ratingul de credit „ A”.

„Odată cu,vânzarea ABB este bine poziționată pentru viitor, cu un focus puternic pe clienții industriali. Bazându-ne pe leadershipul tehnologic și pasiunea pentru inovare, ne vom concentra acum pe crearea unei valori superioare pentru clienții, angajații și acționarii noștri. Vom realiza acest lucru dezvoltând modelul nostru de afaceri descentralizat, consolidându-ne cultura de management al performanței printr-un un management activ al portofoliului ” a declarat Björn Rosengren, CEO ABB.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *