Acasă » Electricitate » ABB finalizează vânzarea business-ului de invertoare solare către FIMER

ABB finalizează vânzarea business-ului de invertoare solare către FIMER

3 martie 2020
Electricitate
Energynomics

ABB a finalizat vânzarea business-ului său de invertoare solare către compania italiană FIMER, a anunțat compania. Tranzacția permite astfel business-ului ABB de Electrificare să îmbunătățească focalizarea portofoliului său pe piețele cu creștere prioritară și să sporească totodată oportunitățile de afaceri pentru businessul de invertoare solare, cu FIMER.

”Finalizarea acestei vânzări este încă un pas înainte în strategia noastră de management sistematic al portofoliului. Acest lucru ne consolidează competitivitatea și ne permite să ne concentrăm asupra altor segmente de creștere. ABB va continua să integreze energia solară într-o serie de soluții pentru clădirile inteligente, stocare de energie și încărcare a vehiculelor electrice, pentru întreaga ofertă de produse inteligente pentru joasă și medie tensiune”, a declarat Tarak Mehta, președintele business-ului Electrificare al ABB.

Business-ul de invertoare solare al ABB are în jur de 800 de angajați în peste 30 de țări, cu fabrici și centre de cercetare și dezvoltare în Italia, India și Finlanda. Acesta include business-ul de invertoare solare achiziționat de către divizia de Automatizări și Acționări Electrice a ABB în anul 2013, de la Power-One. Business-ul oferă un portofoliu extins de produse, sisteme și servicii pentru diferite tipuri de instalații solare.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.