Acasă » Interes general » Cîţu: A fost alocată o sumă de 10,77 miliarde de lei, în plus, pentru susţinerea locurilor de muncă

Cîţu: A fost alocată o sumă de 10,77 miliarde de lei, în plus, pentru susţinerea locurilor de muncă

24 august 2020
Interes general
energynomics

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a primit în plus 3,57 miliarde lei, faţă de bugetul iniţial, iar Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj 7,2 miliarde lei, astfel că a fost alocată o sumă de 10,77 miliarde lei în plus, în 2020, pentru susţinerea locurilor de muncă, susţine ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

De asemenea, Cîţu a subliniat că pentru investiţii a fost alocată în plus o sumă de 5,91 miliarde lei.

„După 7 luni deja investiţiile publice sunt la un nivel record, 20 miliarde lei. Cea mai mare sumă investită în economie în ultimii 10 ani în aceeaşi perioadă anului. Şi suntem într-o perioada de criza economică fără precedent, dar doar prin investiţii putem să evităm prăbuşirea economiei şi să ne asigurăm că vom avea o revenire puternică în 2021. În plus doar la această rectificare bugetară am majorat plafonului de garanţii cu 14 miliarde de lei: majorarea plafonului Program IMMInvest cu 5 miliarde, de la 15 miliarde de lei la 20 miliarde de lei – cel mai de succes program destinat IMM-urilor implementat vreodată în România. HORECA este pe locul 2 în Bucureşti şi pe locul 4 la nivel naţional în ceea ce priveşte cererile pentru acest program, în special restaurante”, susține ministrul Finanţelor, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *