Acasă » Electricitate » Romelectro va moderniza stația electrică Smârdan a Transelectrica, un proiect de 23 de milioane de euro

Romelectro va moderniza stația electrică Smârdan a Transelectrica, un proiect de 23 de milioane de euro

24 iulie 2018
Electricitate
energynomics

Romelectro a anunțat că, împreună cu Electromontaj SA se va ocupa, în calitate de antreprenor general, de modernizarea stației electrice de transformare Smârdan a Transelectrica. Valoarea totală a lucrărilor este peste 23 milioane de euro.

Retehnologizarea stației 400/110 kV Smârdan are ca obiect optimizarea schemei electrice primare, modernizarea echipamentului primar și secundar, asigurarea teleconducerii întregii stații de la nivelul Centrului de Teleconducere al Sucursale de Transport Constanța și a cerințelor de dispecer centrale și teritoriale, ceea ce va conduce la creșterea siguranței în funcționare, la reducerea costurilor de mentenanță, monitorizarea locală și de la distanță a tuturor echipamentelor.

Stația electrică 400/110kV Smârdan reprezintă un nod foarte important de tranzit al puterii între zonele Dobrogea și Moldova, asigurând evacuarea surplusului de putere din zona Dobrogea și alimentarea zonei deficitare Moldova. În plus, asigură injecția de putere în rețeaua de 110kV pentru alimentarea consumatorilor din zona Galați.

“Ne bucurăm că, pe lângă licitații pe piețe externe, reușim să câștigăm și licitații organizate de companiile naționale. Acestea consolidează poziția Grupului ROMELECTRO în calitate de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Constatăm cu satisfacție și că au început să apară proiecte energetice de dimensiuni mai mari în țara noastră, în care dorim să ne implicăm cu specialiștii noștri, pentru că au o vastă expertiză în domeniul energetic, de la proiectare, la implementarea “la cheie” a acestora”, a precizat conducerea Romelectro între-un comunicat de presă.

Lucrările de retehnologizare se vor realiza eșalonat, în cadrul a 16 etape, începând cu stația de 400kV și continuând cu stațiile 110kV și 20kV, fără întreruperea de lungă durată a instalațiilor existente.

Despre ROMELECTRO

ROMELECTRO SA este contractor general de proiecte complexe de energie, în producere (termo și hidro), transport și distribuție. Romelectro face parte din Grupul ROMELECTRO, care mai cuprinde două firme românești: Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE), una dintre cele mai importante companii de consultanță și inginerie din România, și Electromontaj Carpați Sibiu, companie de construcții – montaj de instalații electrice și de automatizare, care are capabilități de execuție și inginerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *