Acasă » Petrol și Gaze » Senatorii din Comisia de Buget-Finanțe au adoptat un amendament al PNL de eliminare a supraaccizei la carburanți

Senatorii din Comisia de Buget-Finanțe au adoptat un amendament al PNL de eliminare a supraaccizei la carburanți

26 septembrie 2017
Consumatori
energynomics

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa de Facebook că membrii Comisiei de Buget-Finanțe au adoptat un amendament al PNL de eliminare a supraaccizei la carburanți, introdusă prin ordonanța de urgență a Guvernului care a modificat Codul Fiscal cu începere de la 1 septembrie 2017.

Proiectul adoptat în Comisia de Buget-Finanțe urmează să fie dezbătut în plenul Senatului, după care va fi trimis la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Reintroducerea accizei suplimentare pe carburanţi a fost criticată de patronatele din transporturi şi de companiile din sectorul de petrol şi gaze, dar reprezintă una dintre măsurile cheie pentru echilibrarea pe termen scurt a bugetului de stat.

Tot astăzi, la propunerea PSD, senatorii din Comisia de Buget-Finanțe au decis ca Split TVA să se aplice numai firmelor care au contracte cu statul, indiferent de ponderea respectivelor contracte publice în cifra de afaceri, celelalte companii – care nu au relații contractuale cu statul – putând să aplice măsura doar dacă doresc.

Potrivit lui Florin Cîțu, comisia a dat raport negativ pentru ordonanța care aduce nivelul plății contribuțiilor pentru contracte part-time la nivelul celor pentru contracte full-time.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *