Acasă » Petrol și Gaze » Rompetrol va investi într-o nouă unitate petrochimică în România

Rompetrol va investi într-o nouă unitate petrochimică în România

19 martie 2017
Petrol și Gaze
Cătălin Dumitru
energynomics

Planul de investiții al KMG International (grupul Rompetrol) include deschiderea unei noi unități petrochimice, susține vicepreşedintele Rompetrol, Cătălin Dumitru.

„Având în vedere că rezultatele comerciale globale și rezultatele financiare au fost foarte bune pentru anul acesta, ne permitem să atacăm anul 2017 cu planuri destul de elaborate în ceea ce privește investițiile, atât în zona sectorului de rafinare, cât și în zona sectorului de retail.

Pe de o parte vom continua procesele de modernizare din rafinăriile nostre din România. Vom deschide o nouă unitate de producție în aria de petrochimie. Aici e vorba despre unitatea de ‘high density polyethylene’”, a spus Dumitru, citat de presa din Kazahstan și economica.net.

În sectorul de retail, grupul va continua pe de o parte procesul de rebranding, de îmbunătățire a imaginii, atât din punct de vedere al rebrandingului interior, cât și din punct de vedere al rebrandingului exterior. În același timp își va lărgi rețeaua de distribuție, atât în România cât și în țările din jur: Republica Moldova și Bulgaria, dar și Georgia.

”De asemenea, avem proiecte de investiții în zona de logistică, pentru că vorbim despre rafinării, vorbim despre rețeaua de distribuție. Evident că trebuie să existe un vehicul care să lege cele două, și aici vorbim despre divizia noastră de Supply & Trading, de zona de logistică și avem importante proiecte și planuri de îmbunătățire a platformei noastre logistice. În special în zona Mării Negre, cât și în interiorul țărilor despre care am vorbit. Aici vorbim despre modernizări ale infrastructurii cât și despre dezvoltări. Și mă refer în primul rând la capacitățile de stocaj, la depozitări”, a mai spus Dumitru.

”În Europa de Vest, unde avem două filiale puternice în Franța și în Spania, împreună cu partenerul strategic al Grupului nostru – China Energy Financial Company (CEFC), avem planuri de lărgire a rețelei de distribuție atât prin investiții proprii cât și prin achiziții de rețele, în special în acest an în Spania”.

KMG şi-a îmbunătăţit anul trecut rezultatele operaţionale şi financiare. Grupul a consemnat un profit operaţional de 239 milioane USD şi un profit net de 88 milioane USD, pe fondul unei creşteri a cantităţilor de ţiţei procesat la Petromidia, principalul activ al grupului, ceea ce a generat o creştere a vânzărilor de carburanţi.

3 comentarii la „Rompetrol va investi într-o nouă unitate petrochimică în România”

  1. KMGI continuă investițiile la Petromidia. Un mesaj clar din partea vicepreşedintelui Rompetrol. Asta înseamnă locuri de muncă și venituri la bugetul de stat.

  2. Dacă investițiile KMGI vor continua, atunci Petromidia își va mări capacitatea de produție și implicit exportul va crește. România va avea de câștigat.

  3. KMGI și chinezii de la CEFC au în plan să investească 3 mld de dolari în dezvoltarea companiei. Alți bani care vor intra în dezvoltarea rafinăriilor românești, Vega și Petromidia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *