Acasă » Electricitate » Prețurile locuințelor eficiente energetic vor continua să crească pentru că includ tehnologie scumpă

Prețurile locuințelor eficiente energetic vor continua să crească pentru că includ tehnologie scumpă

17 octombrie 2022
Electricitate
energynomics

Prețurile locuințelor eficiente energetic vor continua să crească pentru că toate elementele de tehnologie pe care le conțin nu pot fi utilizate și pe alte piețe și, în consecință, nu au cum să se ieftinească, a declarat Gheorghe Dragne, reprezentant a asociației non-profit Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC), în cadrul conferinței „Noul val de regenerabile”, organizate de Energynomics.

”Prețurile nu vor scădea, ci se vor duce în sus pentru că elementele de tehnologie nu au și alte piețe ca să poată să dobândească prețuri confortabile”, a spus Dragne. El a adăugat că, din perspectiva clienților care sunt interesați să cumpere astfel de locuințe, nici diversele programe bancare de finanțate a achiziției de case verzi nu sunt suficiente, iar unii potențiali cumpărători așteaptă o formă de ajutor din partea statului pentru a-și permite o astfel de locuință.

Dar, cât timp oferta de locuințe clasice este ridicată, multor clienți le este dificil să facă o alegere. Un element care ar putea schimba opinia unor clienți este însă prețul ridicat al energiei.

”Probabil că volatilitatea prețului energiei va schimba mindset-ul cumpărătorilor. Termenul sustenabilitate este foarte comprehensiv, dar ridică probleme de înțelegere, de educație. Este loc pentru educație la toate nivelurile. Trebuie făcute lucrurile care pot fi finanțate și care pot fi cuantificate ca verzi, astfel încât scopul să fie atins”, a adăugat Dragne.

Conferința „Noul val de regenerabile” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ABB, BCR, Eaton Electric, EnergoBit, EnergoPower, Enevo Group, Phoenix Contact, Photomate, REI Group, Simtel, Volt, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *