Acasă » Interes general » Asociația Pro Consumatori solicită demiterea ministrului Energiei

Asociația Pro Consumatori solicită demiterea ministrului Energiei

13 ianuarie 2022
Interes general
energynomics

Asociaţia Pro Consumatori (APC) îi solicită premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, pe motiv că acesta a îndemnat populaţia să nu plătească facturile la energie electrică iar astfel de declaraţii populiste creează haos social.

„Asociaţia Pro Consumatori (…) a luat act cu îngrijorare de mesajul populist al ministrului Energiei, domnul Virgil Popescu, care a îndemnat populaţia să nu plătească facturile mari la energie electrică. Îi reamintim domnului Virgil Popescu, ministru al Energiei că, potrivit articolului 42, aliniat 6 din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, ‘Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu’. Astfel de declaraţii populiste nu rezolvă problema privind imposibilitatea de plată a facturilor la gaze şi energie electrică pentru milioane de români, ci creează haos social şi economic, drept pentru care Asociaţia Pro Consumatori îi solicită primului ministru, domnul Nicolae Ciucă să-l demită pe Virgil Popescu, ministrul energiei!”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Totodată, Asociaţia Pro Consumatori îi solicită prim-ministrului să adopte prin ordonanţă de urgenţă măsuri economice precum eliminarea TVA la energie electrică, gaze, lemne de foc, peleţi şi carburanţi pentru perioada 1 februarie 2022 – 30 iunie 2022 şi eliminarea taxei de cogenerare, taxei pe certificatele verzi, accizelor şi a altor taxe incluse în preţul energiei electrice, gazelor, lemnelor de foc, peleţilor şi carburanţilor pentru perioada 1 februarie 2022 – 30 iunie 2022.

De asemenea, organizaţia cere eliminarea TVA la pâine, lapte, ouă, carne, ulei de floarea soarelui, legume şi fructe.

„În situaţia în care Guvernul României nu va aplica măsurile propuse mai sus pentru perioada 1 februarie 2022 – 30 iunie 2022, vom asista în primăvara acestui an la executări silite pentru sute de mii de familii şi la o creştere alarmantă a gradului de sărăcire a populaţiei României”, se subliniază în comunicatul citat.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) este o organizaţie de utilitate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *