Acasă » Termo » Vast Resources: Ne propunem pentru 2017 ca în România să investim în “și mai multe proiecte valoroase”

Vast Resources: Ne propunem pentru 2017 ca în România să investim în “și mai multe proiecte valoroase”

22 decembrie 2016
Minerit
energynomics

Compania minieră britanică Vast Resources, cu operațiuni miniere în România și Zimbabwe, a înregistrat în perioada aprilie-septembrie venituri de 14,1 milioane de dolari în creștere cu circa 1.310%, de la 1 milion de dolari față de perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

„Obiectivul principal pentru România a fost creșterea eficienței minei de polimetalice de la Mănăila. S-a obținut un concentrat de cupru îmbunătățit. Mai mult decât atât, o altă soluție a fost separarea unui al doilea concentrat de minereu: zinc”, se arată în comunicat.

Președintele companiei a menționat că începând cu luna decembrie a acestui an, mina de polimetalice de la Mănăila vinde două tipuri de concentrate de minereu: zinc și cupru.

“Realizarea unui al doilea flux de venituri prin separarea celor două concentrate, punerea în vânzare a celui de zinc, dar și mărirea de opt ori a resursei de la Mănăilă au condus la o operațiune minieră eficientă, cu un cash flow pozitiv”, spun reprezentanţii societăţii.

Aceştia precizează că Vast Resources își concentrează atenția pe România și în 2017 și vor investi în “și mai multe proiecte valoroase”.

“Proiectul nostru de la Mănăila a vândut în această lună primul concentrat de zinc și vom continua să investim pentru a crește calitatea minereului extras”, a declarat Andrew Prelea, președinte și director executiv Vast Resources România.

Investițiile din 2016 pentru România depășesc 5 milioane dolari în cele două mine pe care compania le administrează în România: Băița Plai, județul Bihor, și Mănăila, în județul Suceava.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud.

În luna mai a anului 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România în vederea dezvoltării strategiei de business.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *