Acasă » Interes general » 300 de participanți și peste 80 de proiecte de dezvoltare urbană la Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus

300 de participanți și peste 80 de proiecte de dezvoltare urbană la Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus

28 martie 2019
ESG
energynomics

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat marți, 26 martie 2018, la hotelul JW Marriott Grand Hotel din București, cea de-a șaptea ediție a conferinței „Cities of Tomorrow”. Evenimentul a reunit peste 300 de participanți din întreaga țară, dar și din străinătate, printre care arhitecți, urbaniști, reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși reprezentanți ai sectorului public, confirmând încă o dată că manifestarea are un caracter internațional, dedicat importanței dezvoltării urbane și regionale. Tema centrală din acest an a fost trialogul dintre administrație, mediul de business și societate civilă, deviza evenimentului fiind gândire globală. acțiune locală.

Evenimentul a fost deschis de Directorul General și de Președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, domnul Sebastian Metz respectiv domnul dr. Dragoș Anastasiu și de Excelența Sa domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania la București.

Prima parte a evenimentului a avut ca temă centrală importanța consultărilor publice și participarea comunității la realizarea proiectelor de dezvoltare urbană. Evenimentul a debutat astfel cu proiectul Raumwerk D din Düsseldorf precum și un dialog privind abordarea corectă a proiectelor urbane de anvergură și implicarea tuturor actorilor relevanți, între Arh. Eugen Pănescu și Dr. Arnold Voss, urbanist de renume internațional, activ atât în domeniul urbanistic cât și în cel civic.

Înaintea acestei a 7-a ediții a Cities of Tomorrow a fost organizat un concurs de proiecte adresat administrației publice, mediului de business și societății civile. S-au avut în vedere, în delimitarea proiectelor câștigătoare, factorul dezvoltării sustenabile. S-au căutat, așadar, inițiative cu un impact deosebit asupra acestui tip de dezvoltare, cât și asupra marketingului regiunii, calității vieții, dialogului între stakeholderi.

Cu ajutorul unui juriu format din personalități cu experiență vastă, s-au stabilit 10 finaliști din totalul de 83 de proiecte propuse. Așadar, 10 inițiative au primit atenție deosebită cu prilejul acestei conferințe având ocazia să se prezinte în plen, în cadrul sesiunii de pitching: la categoria administrație publică: Reșița (“Încredere în Reșița” – program finanțare locală), Reghin (Reghin City App), Oradea (transformarea centrului istoric Oradea), Invest in Jiu Valley; la categoria mediu de business: Ceetrus (Drumul Taberelor), Life is Hard (City Apps), Speedwell (Record Park Cluj-Napoca); la categoria societate civilă: Asociația Over4 (reabilitare blocuri), Fundația Comunitară București (Bucureștiul Pregătit – fond pentru dezastre majore), OAR (platforma 30zile.ro)

”Ideea cu concursul de proiecte ne-a venit din dorința de a atrage atenția asupra exemplelor de bune practici din România, din dorința de a le oferi o bună platformă de promovare. Și faptul ca au fost depuse 83 de proiecte este o dovadă clară a succesului acestei inițiative. Această țară, România, este plină de oameni creativi cu idei inovative. Este impresionată energia din această țară. Trebuie să ne folosim de acest avantaj și o vom face”, a menționat Sebastian Metz, Director General AHK România.

A doua parte a evenimentului a fost dedicată găsirii unor soluții concrete, viabile referitoare la opt teme de importanță majoră în dezvoltarea regională: eficiență energetică și management energetic, finanțare și fonduri UE, mobilitate economie circulară, turism & lifestyle, reconversie și revitalizare, dreptul construcțiilor, guvernanța orașelor/digitalizare/platformă de informare urbană

Ediția de anul acesta a „Cities of Tomorrow” a confirmat încă o dată că evenimentul, organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, a devenit o importantă platformă de interacțiune între mediul public și cel privat, oferind posibilitatea unui schimb important de informații, de experiențe și nu în ultimul rând crearea de noi contacte de afaceri.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de Comerț bilaterală din România. Înființată în septembrie 2002, AHK România numără în prezent peste 600 de firme membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.