V. Popescu: Infrastructura de gaze din mediul rural se va dubla în următorii patru ani

0

Bogdan Tudorache

Infrastructura de gaze dispune de 200 de milioane de euro din fonduri europene pentru a se dezvolta în următorii patru ani, urcând de la 35 la 70% nivelul distribuției din mediul rural, susține ministrul Economiei și Energiei (MEEMA), Virgil Popescu.

El spune că primarii vor beneficia de ajutor direct din partea ANRE, a ministerului Energiei și a ministerului Dezvoltării.

“Va trebui să dezvoltăm şi distribuţia de gaze pentru încălzirea populaţiei, care e la 35% acum şi vrem să o dublăm în patru ani de zile, şi aţi văzut că pe exerciţiul financiar actual Ministerul Fondurilor Europene pune la bătaie 200 de milioane de euro pentru începerea distribuţiilor în acest an, şi probabil veţi vedea în perioada următoare un call de proiecte pentru acest lucru şi în exerciţiul financiar viitor alte sute de milioane de euro. Şi Ministerul Energiei şi Ministerul Dezvoltării trebuie să se implice în acest lucru, alături de ANRE, pentru că dacă îi lăsăm pe primari singuri să se ocupe, nu vor putea. De aceea o să fim lângă ei şi cred că în aceşti patru ani care vor urma gazele româneşti vor ajunge în casele românilor”, a afirmat Virgil Popescu.

Share.

Lasă un comentariu