Transelectrica a prevăzut pentru această perioadă de reglementare investiţii de 1,7 mld. lei

0

Virgil Ivan, director dispecer energetic national în cadrul Transelectrica, estimează investiţii de 1,7 miliarde lei pentru această perioadă de reglementare în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport a companiei.

“Investiţiile pe care le avem în vedere în următoarea perioadă urmăresc modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport a companiei, pentru care ne-am bugetat 1,7 mld. lei, participarea la dezvoltarea pieţei unice europene şi digitalizarea instituţiei”, a spus Virgil Ivan, director Dispecer Energetic Naţional, Transelectrica, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020.

”Transelectrica are un plan de dezvoltare a reţelei electrice de transport. Sunt avute în vedere toate tendinţele previzibile privind racordarea de centrale şi de consumatori noi…Dacă se va pune în practică acest plan, Transelectrica va fi capabilă să facă faţă fluctuaţiilor mari energetice… Trebuie să dezvoltăm capacitatea de interconectare care să depăşească 5.000 MW. Toată această mobilitate a transferului de energie electrică se transpune în foarte multe probleme tehnice”, a mai spus el.

Share.

Lasă un comentariu