Tesla ar putea începe construcția fabricii germane de mașini electrice luna aceasta

0

Tesla ar putea să înceapă construcția noii fabrici de mașini electrice de lângă Berlin încă din această lună, iar compania ar putea fi eligibilă pentru subvenții din partea guvernului regional în valoare de 280 de milioane de euro, a declarat ministrul Economiei din Brandenburg, Jörg Steinbach, cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) .

“Teoretic, Tesla ar putea primi în jur de 280 de milioane de euro în subvenții din partea statului”, a spus Steinbach.

Compania intenționează să investească aproximativ 4 miliarde de euro în noua unitate și spune că ar putea angaja până la 12.000 de oameni.

Sindicatul IG Metall și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Tesla ar intenționa să se bazeze pe forța de muncă mai ieftină din Polonia, transmite cotidianul Handelsblatt, potrivit CLEW.

Steinbach a declarat pentru FAZ că, deși o parte din forța de muncă ar putea veni din Polonia, se așteaptă ca majoritatea să fie locală și că Tesla va respecta aceleași condiții ca și restul industriei auto germane: “Am transmis companiei Tesla de la bun început că o companie de această mărime este de așteptat să respecte acordurile colective. Și cred cu tărie că Tesla va face acest lucru”, a declarat Steinbach pentru FAZ. ”Dar acum nu este un moment bun pentru a exercita presiuni. În primul rând, această fabrică trebuie construită”.

Tesla intenționează să producă 500.000 de vehicule electrice pe an la uzina din Grünheide, Brandenburg, începând cu 2021.

Share.

Lasă un comentariu