Stab: FIC apreciază deschiderea la dialog manifestată de guvern

0

Legea prevenției, legislația privind guvernanța corporativă precum și înființarea și dezvoltarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții au fost principalele subiecte pe care s-au concentrat discuțiile Ministerului Economiei cu investitorii străini.

”Predictibilitatea, transparența și dialogul permanent” sunt cele trei principii care au fundamentat întâlniriea de vineri, dintre Alexandru Petrescu, Ministrul Economiei (MEC) și delegația Consiliului Investitorilor Străini (FIC) condusă de președintelele Eric Stab, anunță MEC.

“FIC apreciază deschiderea la dialog manifestată de domnul ministru Petrescu în cadrul întâlnirii cât și obiectivul mandatului său de a atrage investiții cât mai multe ca număr și volum.

FIC crede că investitorii străini prezenți deja în România sunt cei mai buni ambasadori pentru acest mesaj și că la baza succesului acestui obiectiv stau semnalele despre stabilitate, transparență și predictibilitate pe care guvernul le poate transmite. Întâlnirea de astăzi confirmă așteptările noastre către un proces normal de dialog structurat și consultare cu mediul de afaceri pe probleme ce pot afecta mediul economic”, a spus Eric Stab.

Subiectele principale din cadrul acestei întrevederi au fost legate de prioritățile și proiectele Ministerului Economiei regăsite în Programul de Guvernare, care au impact asupra activităţii companiilor, printre care menționăm: legea prevenției, legislația privind guvernanța corporativă precum și înființarea și dezvoltarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, agreând în același timp, modalități viitoare de colaborare.

“Identificarea celor mai bune măsuri de stimulare a investițiilor dezvoltate fie prin capital autohton, fie străin, se subscrie unui scop comun: dezvoltarea economică și sustenabilă a României. Trebuie să păstrăm un cadru de comunicare viabil în care să construim legi nu pentru companii, ci împreună cu acestea, pentru a ne asigura, în primul rând, de aplicabilitatea practică a reglementărilor.

De asemenea, veți găsi în mine un susținător al cadrului legislativ suplu și eficient, fiind, de altfel, un combatant al supra-reglementării, atât de nocivă mediului de afaceri”, a declarat Petrescu.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu