Romgaz vrea fabrică de metanol de 300 mil. euro și noi parcuri eoliene

0

Romgaz are în plan investiții în diversificare, unul din principalele obiective fiind o fabrică de metanol de circa 2-300 de milioane de euro, susține directorul general al companiei, Adrian Volintiru.

El a declarat pentru energynomics.ro că noul guvern nu a cerut deocamdată companiei dividende suplimentare. ”În plus, noul ministru sprijină politica noastră de investiții”, a spus el.

Fabrica de metanol ar urma să aibă o capacitate de 500.000 de tone pe an, putând alimenta o paletă mai complexă de clienți în comparație cu alte uzine petrochimice. În prezent compania a comandat un studiu de piață firmei de consultanță Horvath & Partners, din care să reiasă oportunitățile de pe acest segment.

În plus, Romgaz vrea să achiziționeze proiecte eoliene aprobate de 40-60 MW, însă construcția propriu-zisă va avea loc cu cele mai noi tehnologii, mai ieftine și mai eficiente decât ale parcurilor existente deja în România.

”Vrem să utilizăm cele mai noi și mai bune turbine, în condițiile în care prețurile au scăzut. Sperăm să demarăm un prim proiect în 2020”.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu