PwC: Elcomex a semnat contracte de 80 mil. lei, va ieși din insolvență

0

Elcomex, liderul pieței locale de servicii și soluții pentru centrale nucleare, se îndreaptă spre ieșirea din insolvență, după ce a câștigat contracte în valoare de peste 80 milioane lei și a achitat, în primul trimestru al Planului de reorganizare, peste 45% din datoriile istorice cuprinse în programul de plăți.

”În ultimele luni, compania a adjudecat, în cadrul procedurilor de achiziție publică, contractele de servicii de mentenanță pentru Centrala nuclearoelectrică Cernavodă (CNE) aferente perioadei 2019-2023. Acestea, coroborate cu măsurile de restructurare implementate asigură îndeplinirea cu succes a planului de reorganizare și ieșirea din insolvență”, a declarat Cristian Gavril, Head of Business Recovery Services, PwC România, administratorul judiciar al companiei.

După intrarea în insolvență, în data de 07.04.2017, departamentul de restructurare al PwC, cu sprijinul reprezentanților societății, a implementat măsuri de redresare care au presuspus recuperarea creanțelor, restructurarea personalului, denunțarea contractelor păguboase și rentabilizarea operațională. Toate acestea au condus la stoparea pierderilor înregistrate în ultimii doi ani și trecerea pe profit începând cu anul 2018.

Elcomex IEA a încheiat anul 2018 cu venituri din exploatare de 32 milioane lei, un profit net de peste un milion lei și un număr de 280 de angajați.

Planul de reorganizare, întocmit și depus împreună cu PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL, în calitate de Administrator Judiciar, a fost aprobat de către Creditori în data de 20.03.2019 și confirmat de către Judecătorul Sindic în data de 19.04.2019.

Share.

Lasă un comentariu