Primăria Capitalei, chemată în instanță pentru datoriile RADET

0

Bogdan Tudorache

Cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei București, în vederea recuperării datoriei înregistrată de RADET către ELCEN, a fost depusă la instanță, a anunțat administratorul ELCEN, Sierra Quadrant.

Cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei Municipiului București (PMB) solicită ca instanța să dispună obligarea PMB la plata creanței RADET către ELCEN în cuantum de 3,83 miliarde de lei, conform tabelului definitiv al creanțelor. În acest context, reamintim faptul că PMB avea posibilitatea de a achita doar 1,1 miliarde de lei (suma rezultată în urma raportului de reevaluare a creanței, întocmit de un evaluator independent), adică la valoarea de piața a creanței estimată în cazul vânzării forțate către un potențial cumpărător.

Sierra Quadrant mai susține că subvenția pentru agentul termic este asumată de PMB, care nu a plătit subvențiile către RADET, fapt ce a condus la acumularea de datorii ale RADET față de ELCEN.
”Prin neplata subvenției, situația financiară a RADET și, implicit, stabilitatea economică generală a companiei, au fost afectate substanțial, până la intrarea în insolvență și pronunțarea falimentului de către instanță”.

Share.

Lasă un comentariu