Prețul petrolului atinge cel mai scăzut nivel din ultimele luni

0

Arabia Saudită și Federația Rusă au precizat că sunt gata să suplimenteze producția de petrol pentru a compensa eventualele întreruperi din Iran și Venezuela, decizia venind pe fondul scăderii prețului barilului la cea mai scăzută valoare din ultimele două luni, relatează Bloomberg.

Totodată, decizia Rusiei și a Arabiei Saudite a coincis și cu o creștere a producției din Statele Unite, cea mai mare din ultimii trei ani.

Astfel, prețul barilului de petrol Brent a ajuns în jurul cifrei de 75 de dolari, cu o tendință generală de scădere, fiind nivelul la care se găsea și pe la începutul lunii mai. În același timp, prețul unui baril de petrol Ural a depășit 73 de dolari, tendința fiind tot de scădere.

În urmă cu câteva săptămâni, prețul unui baril Brent se situa în jurul cifrei de 76 de dolari, însă ea fusese și de 79,81 de dolari. Iar prețul barilului de petrol Ural se situa la aproximativ 72 de dolari, deși în luna mai fusese și de 77,19 de dolari, conform Mediafax.

Prețul barilului West Texas Intermediate (WTI) a suferit, însă, cea mai mare scădere, ajungând la nivelul primei părți a lunii aprilie, adică în jurul cifrei de 65 de dolari, cu o tendință de reducere.

Statele membre Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se vor întâlni la Viena săptămâna viitoare, în intervalul 22-23 iunie.

Și potrivit unor surse anonime, citate de Bloomberg, guvernul Statelor Unite a cerut unui grup de producători de petrol, în frunte cu Arabia Saudită, creșterea producției de petrol cu un milion de barili de petrol pe zi.

Asta după ce recent, tot pe fondul scăderii prețurilor, și Rusia a crescut producția, până la 11,1 milioane de barili de petrol.

Share.

Lasă un comentariu