Prețul energiei românești scade, dar rămâne cel mai mare din regiune

0

Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM, cu livrare în ziua de luni, 6 februarie, a scăzut sub 100 de euro pe MWh, fiind mai mare în unele intervale orare decât în Ungaria, Cehia și Slovacia, țările cu care România este cuplată, potrivit Agerpres, care citează date de pe site-ul OPCOM.

Astfel, pentru orele 9:00-10:00, prețul maxim pe piața spot în România era de 450 de lei pe MWh (99,65 euro pe MWh), în timp ce în Ungaria prețul energiei se situa la 97,96 lei pe MWh, iar în Cehia și Slovacia, electricitatea costa 88 de euro pe MWh.

Potrivit datelor OPCOM, pe tot parcursul zilei de luni, prețul în România era fie la același nivel cu cel din țările cu care este cuplată, fie mai mare. Recordul de preț pe piața spot românească a fost înregistrat miercuri, 1 februarie, când un MWh s-a tranzacționat cu 680 de lei, potrivit datelor OPCOM.

De altfel, România a înregistrat în ziua de 15 și respectiv 23 ianuarie 2017, cel mai mare preț al energiei din Europa, ajungând la 74,92 de euro pe MWh, respectiv 96,52 de euro pe MWh, potrivit datelor operatorului pieței de energie electrică din România.

Share.

Lasă un comentariu