Prețul certificatului de carbon continuă să crească

0

Prețul certificatului de carbon pe bursa ICE ECX din Londra a deschis joi sesiunile comerciale EUA la 38,18 euro/tCO2, conform Carbonexpert.

Prețul EUA și-a continuat creșterea încă din prima zi din această săptămână, când a atins recordul de la înființarea Schemei de comercializare a emisiilor EU ETS, cu prețul de 40,60 euro/tCO2. Certificatul EUA a urcat la peste 40 de euro luni și marți, după ce jucătorii din piață au blocat șansele de reușită ale Comisiei Europene de a limita tranzacțiile speculative, cel puțin în viitorul apropiat. Trendul din primele zile ale săptămânii este, însă, în scădere, ca urmare a unor previziuni favorabile privind vremea din Europa.

În pofida acordului încheiat de G20 în 2009 pentru eliminarea subvențiilor acordate pentru combustibilii fosili, SUA, China și Rusia au alocat acestora 909 miliarde USD în 2017, cu aproximativ 40% mai mult decât în 2009. Un studiu global al prețului benzinei efectuat între 2003 și 2015, publicat de “Center for Global Development”, a arătat că subvențiile nete pentru combustibilii fosili au crescut cu 5% în fiecare an.

Share.

Lasă un comentariu