Președintele Dodon anunță că Moldova va continua să primească gaz rusesc prin Ucraina

0

Moldova va continua să primească gaze naturale ruse prin Ucraina începând cu ianuarie 2020, după ce Moscova și Kievul au ajuns la un acord de tranzit, a declarat luni președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

“După cum știți, Rusia și Ucraina au încheiat un acord, iar acest lucru înseamnă că gazul va continua să vină în Moldova, ca înainte”, a spus Dodon în timpul unui briefing de presă difuzat pe site-ul președintelui.

Sâmbătă, Rusia și Ucraina au ajuns la un acord pentru a continua tranzitul gazelor rusești către Europa pe timp de cinci ani, a declarat guvernul ucrainean.

“Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu vom avea nevoie de alternative, și anume de creditul de 50 de milioane de dolari de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pe care l-am fi putut utiliza pentru achizițiile de gaze”, a adăugat Dodon, potrivit Seenews.

Pe 12 decembrie, BERD a declarat că a pus la dispoziția Moldovei 50 de milioane de dolari (45,1 milioane de euro) pentru a ajuta țara să-și asigure necesarul de gaze naturale pentru iarnă, în caz de întrerupere a aprovizionării.

Share.

Lasă un comentariu