Petrom estimează în 2020 un profit net în scădere cu 21%

0

OMV Petrom estimează pentru acest an un profit de 2,81 miliarde de lei, în scădere cu 21% faţă de anul precedent. Bugetul a fost construit la un preţ al barilului de petrol de 60 de dolari, în condiţiile în care acum prețul a scăzut la jumătate, conform e-nergia.ro. Investiţiile cresc cu 1,6 miliarde de lei.

“Din punctul de vedere al OMV Petrom surplusul de producție împreună cu incertitudinea crescută din mediul economic mondial, generate de răspândirea coronavirusului, vor genera o volatilitate ridicată a mediului de piață în următoarele luni”, arată compania.

În România, producția zilnică de hidrocarburi este estimată să se situeze la 138.3 mii bep/zi, în scădere cu 4.7% comparativ cu 2019; această scădere reflectând în principal declinul natural și vânzarea de zăcăminte. Asta pe fondul unei uşoare creşteri, cu 1%, a producţiei de petrol şi a diminuării cu 9% a producţiei de gaze.

Vânzările de gaze naturale vor scădea cu 6% față de 2019, ca urmare a reducerii producției proprii și a estimării de diminuare a portofoliului de clienți finali, diminuare generată de nevoia de a îndeplini obligațiile legale (obligații de a tranzacționa gaze naturale pe piețele centralizate și de a livra gaze naturale către piața reglementată).

Producția netă de energie este estimată să scadă cu 10% comparativ cu 2019, ca urmare a scăderii obligaţiei de furnizare a energiei electrice pe piața reglementată.

 

Share.

Lasă un comentariu