Organizațiile de mediu vor picheta vineri Ministerul mediului, după un marș de protest

0

Bogdan Tudorache

Mișcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România organizează vineri, 14 februarie, de la ora 17.00, marșul ”Aer curat, nu plămân intoxicat!” în București.

Activiștii de mediu cer Primăriei Capitalei și Ministerului Mediului să acționeze urgent pentru a reduce poluarea aerului din orașe.

Acțiunea de protest vine pe fondul creșterii alarmante a poluării în marile orașe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorități, în privința calității aerului. Toți cetățenii sunt așteptați la marș, pentru a transmite un mesaj clar autorităților: rezolvarea problemei poluării și măsuri urgente.

Organizatorii solicită autorităților un transport durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete și dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spații verzi și monitorizarea adecvată a calității aerului. ”Avem nevoie de măsuri care să îmbunătățească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși. Studiile Organizației Mondiale a Sănătății dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci și pentru accidente vasculare cerebrale și boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creștem într-un mediu curat”, a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

Marșul va începe de la Piața Unirii și se va desfășura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului.

Share.

Lasă un comentariu