Orban: Vom găsi soluţia cea mai bună ca să realizăm investiţia de la Marea Neagră

0

Premierul Ludovic Orban le-a transmis investitorilor austrieci că se pot baza pe un parteneriat cu Guvernul României pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri prietenos în care autorităţile statului să vină în sprijinul unui mediu de afaceri benefic pentru ambele părţi, conform Agerpres.

“Infrastructura de transport are nevoie de companii serioase care să o modernizeze. (…) Primul tronson de autostradă care traversează munţii este realizat de o firmă austriacă. (…) Deşi Austria nu este o ţară foarte mare, cred că are aproape 12% din investiţiile străine realizate în Romania după anii ’90, un procent extrem de mare. Cred că este pe locul 3 ca şi investiţii în România, după Germania, de exemplu, care e o forţă economică, după Olanda care beneficiază de multe companii cu capital american. Volumul schimburilor comerciale plasează Austria pe locurile cele mai importante”, a declarat premierul.

“În general, managerii companiilor austriece ştiu că avem un sistem de comunicare, să ne întâlnim periodic oricând sunt probleme importante de discutat. (…) Şi încercăm întotdeauna să găsim soluţii pentru a facilita anumite investiţii, anumite dezvoltări. Sunt convins că şi cu OMV-ul vom găsi până la urmă soluţia cea mai bună ca să realizăm investiţia de la Marea Neagră. (…) Mesajul pe care vreau să-l transmit este că vă apreciem, că vă puteţi bizui pe un parteneriat loial cu reprezentanţii Guvernului, că încercăm să simplificăm lucrurile, să digitalizăm, să facem un drum cât mai scurt de la idee sau intenţie până la realizarea efectivă a planului, a obiectivului, şi că încercăm să dezvoltăm un mediu de afaceri prietenos în care să găsiţi în autorităţile statului român parteneri, oameni are să vină în sprijinul afacerilor şi oameni care să genereze un mediu în care afacerile să se poată desfăşura în mod firesc, să genereze profituri, să genereze dezvoltare”, a adăugat şeful guvernului.

Share.

Lasă un comentariu